16:51 22.02.2022

Саакашвілі вимагає від грузинської влади лікування за кордоном, інакше погрожує продовжити голодування

2 хв читати
Саакашвілі вимагає від грузинської влади лікування за кордоном, інакше погрожує продовжити голодування

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі висуває нову вимогу владі - направити його на лікування в іншу країну, інакше погрожує не припиняти оголошеного голодування, повідомила журналістам депутат парламенту, одна з лідерів опозиційної партії "Єдиний національний рух" Ека Херхеулідзе.

"Міхеілу Саакашвілі потрібне, і він вимагає лікування за кордоном. Йому потрібна термінова медична допомога, яку неможливо надати в пенітенціарній системі", - заявила Херхеулідзе, яка зустрілася у вівторок із Саакашвілі у Руставській в'язниці.

Напередодні на судовому процесі Саакашвілі заявив, що українське МЗС зажадало перевести його в Україну з метою лікування. "Повідомляю для тих, хто каже, що Україна не вимагає переведення Саакашвілі. (...) Українське МЗС від імені керівництва зажадало мого переведення з метою лікування в Україні", - заявив Саакашвілі.

Представник правлячої партії "Грузинська мрія", віцеспікер парламенту Гіоргій Вольський заявив журналістам, що чергове голодування Саакашвілі "сідає у стратегію його партії "Єдиний національний рух" - у сьогоднішній ситуації навколо України завдати найбільшої шкоди Грузії, звернути на неї негативну увагу світової спільноти ". "Здоров'ю і тим паче життю Саакашвілі в ув'язненні нічого не загрожує", - сказав Вольський.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його затримали у Тбілісі, після чого помістили до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада Саакашвілі перевели у військовий госпіталь у місті Горі, де він припинив голодування.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення – сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА