10:39 22.02.2022

У будівлі адвокатської контори у центрі Києва вночі стався вибух, постраждалих немає - поліція

2 хв читати
У будівлі адвокатської контори у центрі Києва вночі стався вибух, постраждалих немає - поліція

У ніч на вівторок в одній із будівель у Шевченківському районі Києва стався вибух, за попередньою версією було зроблено постріл із РПГ-26, повідомляє поліція Києва.

"Сьогодні вночі до поліції Києва надійшла інформація про те, що в будівлі, де на одному з поверхів розміщується адвокатська контора, стався вибух... За попередньою інформацією, постріл зроблено з РПГ-26. Вибухом пошкоджено вікна в кабінетах адвокатської контори та фасад приміщення. Постраждалих унаслідок пригоди немає", - йдеться у повідомленні поліції Києва, розміщеному на сторінці у Facebook.

У поліції Києва зазначають, що за фактом пошкодження будівлі у Шевченківському районі розпочато кримінальне провадження з кваліфікацією "хуліганство" (ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України). "Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до цього злочину. Слідство розглядає декілька версій, основна з яких - професійна діяльність адвокатів", - інформують у главку поліції.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", вибух стався у юридичній компанії "Ревелін Інформейшн".

Керуючий партнер компанії Олександр Кеєр повідомив агентству, що вибух може бути пов'язаний із професійною діяльністю юристів компанії, які наразі ведуть декілька кримінальних проваджень.

"Це на 100% пов'язано з роботою. Я поки що не розумію, з якою конкретно справою, але пов'язано з роботою на 100%. Я як адвокат займаю принципову позицію в процесах, упевнений, що ці події сталися через нашу принципову позицію. Десь якийсь криміналітет вирішив нас налякати, щоб ми змінили свої принципи та правила представлення інтересів клієнта", - сказав він.

Одночасно Кеєр уточнив, що наразі йому та юристам компанії не надходило жодних погроз чи вимог.

Він також зазначив, що, за інформацією правоохоронних органів, гранатомет, з якого було зроблено постріл по офісу компанії, російського виробництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА