16:26 16.02.2022

МЗС України висловлює протест у зв'язку із вироком журналісту Єсипенку в окупованому Криму

2 хв читати
МЗС України висловлює протест у зв'язку із вироком журналісту Єсипенку в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з рішенням від 16 лютого так званого Сімферопольського районного суду в окупованому РФ Криму, яким за сфабрикованими обвинуваченнями громадянина України, журналіста Владислава Єсипенка засуджено до позбавлення волі на шість років і сплату штрафу розмірі 110 тис. російських рублів.

"Такий вирок є безпідставним й політично вмотивованим, а також таким, що вкотре підтверджує придушення свободи слова на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - ідеться у коментарі МЗС України у середу.

У відомстві нагадали, що Федеральна служба безпеки РФ затримала Єсипенка 10 березня 2021 року під час виконання журналістської діяльності як позаштатний співробітник "Радіо Свобода", який висвітлював порушення прав людини у Криму з боку російської окупаційної адміністрації.

"Він був безпідставно обвинувачений російською стороною у незаконному виготовленні та зберіганні вибухових речовин. Процедурні порушення під час досудового слідства, застосування тортур з метою отримання зізнання у нібито скоєнні так званого злочину, ігнорування "суддями" наданих захистом свідчень про непричетність обвинуваченого до інкримінованих діянь в ході судового процесу вказують на виключно політичну вмотивованість рішення", - наголошується у повідомленні.

У МЗС заявили, що рішення "суду" має бути скасовано, а Владислава Єсипенка, а також усіх громадян України, незаконно утримуваних РФ, негайно звільнено.

"Закликаємо міжнародне співтовариство засудити застосування Росією неправомірної практики судових переслідувань громадян України з використанням незаконних силових методів, вимагати припинення Російською Федерацією порушення норм міжнародного права на окупованих нею територіях України, продовжити активну взаємодію, в тому числі в рамках "Кримської платформи", на захист прав та свобод в Криму", - повідомили у МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА