09:16 16.02.2022

Сенат США підтримає негайне впровадження санкцій проти РФ у разі нападу на Україну

2 хв читати
Сенат США підтримає негайне впровадження санкцій проти РФ у разі нападу на Україну

Сенат США готовий підтримати негайне впровадження санкцій стосовно Росії в разі погіршення ситуації навколо України, заявили лідери Верхньої палати Конгресу та високопоставлені члени комітетів зі Збройних сил, банківської справи, міжнародних відносин і розвідки.

"Ми готові повністю підтримати негайне впровадження сильних, надійних і ефективних санкцій щодо Росії, а також жорстких обмежень і контролю за експортом до Росії, і ми закликатимемо наших союзників і партнерів у Європі й у всьому світі приєднатися до нас", - ідеться в заяві сенаторів.

За їхніми словами, якщо Москва продовжить "наступ на суверенітет України, Росія буде змушена заплатити сувору ціну".

Сенатори також підтвердили свою підтримку Україні, зокрема економічну допомогу, допомогу у сфері безпеки та гуманітарну допомогу.

"Сенат Сполучених Штатів підтримує народ України та наших союзників і партнерів по НАТО, яким найбільше загрожує російська агресія. Наші війська готові посилити оборону наших східноєвропейських союзників, і ми готові рішуче відповісти на зусилля Росії з підриву безпеки Сполучених Штатів усередині країни та за кордоном. Ми також закликаємо наших союзників приєднатися до нас у зміцненні східного флангу НАТО", - додали вони.

Заяву зроблено у зв'язку з тим, що сенатори досі не можуть узгодити двопартійний законопроєкт про санкції щодо Росії у разі її нападу на Україну, запропонований головою Комітету з міжнародних відносин демократом Бобом Менендесом.

Водночас республіканці в Сенаті у вівторок оприлюднили власний законопроєкт про санкції проти Росії.

Законопроєкт, ініційований головним республіканцем у комітеті Сенату з міжнародних відносин Джеймсом Рішем і підтриманий 30 сенаторами-республіканцями, пропонує накласти санкції на трубопровід "Північний потік-2" і позбавити президента США Джо Байдена можливості відмовитися від санкцій, якщо Росія вторгнеться на Україну.

Згідно з ним у разі вторгнення Росії в Україну також буде накладено негайні санкції на російські банки та російських чиновників. Законопроєкт передбачає і нову фінансову допомогу Україні, прискорення продажу зброї Україні, надання Пентагону нового фінансування військових навчань у Європі та збільшення фінансування боротьби з російською дезінформацією.

"Хоча військове вторгнення ще не відбулося, є й інші способи, якими Росія може напасти на Україну, які будуть руйнівними для українців і європейської безпеки загалом", - ідеться в заяві Ріша.

Менендес звинуватив республіканців у тому, що вони висунули свій законопроєкт, "замість того, щоб працювати над досягненням консенсусу щодо всеосяжної двопартійної пропозиції, яка продемонструвала б єдиний фронт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА