19:02 15.02.2022

Сайти Міноборони та ЗСУ, а також ПриватБанк і Ощадбанк зазнають DDОS-атаки

2 хв читати
Сайти Міноборони та ЗСУ, а також ПриватБанк і Ощадбанк зазнають DDОS-атаки

Сайти Міністерства оборони та Збройних сил України у вівторок увечері зазнають DDОS-атаки, крім них також атакуються державні ПриватБанк і Ощадбанк, повідомляє пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Протягом останніх годин ПриватБанк перебуває під масованою DDОS-атакою. Користувачі "Приват24" повідомляють про проблеми з платежами та загалом із роботою застосунку. Деяким користувачам зовсім не вдається зайти у "Приват24", в інших не відображаються баланс і останні транзакції. В роботі Ощадбанку також спостерігаються збої, інтернет-банкінг не працює. Також були атаковані сайти Міноборони та ЗСУ", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у Facebook у вівторок.

У ньому уточнюється, що"не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують".

Раніше стало відомо, що в Україні спостерігаються збої в роботі офіційних сайтів Міноборони та ЗСУ, а також сервісів двох держбанків.

Так, під час спроби перейти на сайт українського оборонного відомства (https://www.mil.gov.ua/) користувачі отримують повідомлення "сторінка недоступна" і "не вдається отримати доступ до сайту". Такий самий результат користувачі отримують під час спроби перейти на сайт Збройних сил України (https://www.zsu.gov.ua/).

Крім того, клієнти державних ПриватБанку та Ощадбанку повідомляють про перебої в роботі мобільних застосунків. Зокрема, помічено проблеми з запуском програми та проведенням платежів.

Зі свого боку пресслужба ПриватБанку заперечує наявність перебоїв у роботі банку й називає повідомлення про них "дезінформаційними". В Ощадбанку заявили про те, що вже "усувають неполадки".

DDoS-атака - це цілеспрямований потік трафіку на той чи інший онлайн-ресурс із метою вивести його з ладу.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА