11:31 10.02.2022

Вирішення конфлікту на Донбасі потребуватиме політичної волі та взаємодії всіх сторін - голова ОБСЄ Рау

2 хв читати
Вирішення конфлікту на Донбасі потребуватиме політичної волі та взаємодії всіх сторін - голова ОБСЄ Рау

ОБСЄ продовжить робити все можливе для вирішення конфлікту на Донбасі, але це потребуватиме політичної волі та взаємодії всіх сторін для виконання зобов'язань, заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

"ОБСЄ продовжить робити все від нас можливе, але це потребуватиме політичної волі та взаємодії всіх сторін, щоб виконувати зобов'язання та покласти край кризі. Ми продовжуватимемо співпрацювати зі структурами ОБСЄ, залученими до цих зусиль, включаючи Спеціальну моніторингову місію та спеціального представника ОБСЄ в Україні й координаторів чотирьох робочих груп у Тристоронній контактній групі, а також підтримувати сторони конфлікту у досягненні прогресу", - сказав Рау на пресконференції за результатами переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві у четвер.

Він також висловив повну підтримку "нормандському формату" та всім зусиллям, що допомагають стабілізувати напружену ситуацію з безпекою на сході України, та сприятливим умовам, які допомагають імплементації Мінських угод.

"Однак, зрештою, це залежить від сторін конфлікту - щоб ефективно використати наявні механізми та формати і знайти довгострокове рішення", - наголосив Рау.

Він також наголосив на важливості Спеціальної моніторингової місії в Україні.

"Немає жодної іншої структури, яка робить те, що робить СММ в Україні, а саме сприяє діалогу і діє як неупереджені "очі" та "вуха" ОБСЄ на місці. Майже 700 спостерігачів місії встановлюють факти для того, щоб представити точну картину кризи в Україні та навколо неї, забезпечуючи всі зацікавлені сторони можливістю давати об'єктивну оцінку ситуації та формулювати свої позиції", - зазначив він.

За словами Рау, також СММ уможливлює діалог, завдяки якому вдалося виконати ремонт критичної інфраструктури на благо мільйонів людей.

Рау подякував міністру закордонних справ України за зустріч і наголосив, що візит до України важливий для нього, оскільки тепер він виступає у ролі чинного голови ОБСЄ.

"У нас є широка та різноманітна група 57 країн. Не всі вони поділяють однакові погляди, тому в організації є диспути. Проте ОБСЄ має інструменти та механізми для сприяння діалогу та співпраці. Ми можемо бачити їх цінність лише, коли країни-члени у належний спосіб їх використовують", - зазначив чинний голова ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА