08:07 10.02.2022

Байден і король Саудівської Аравії заявили про готовність підтримувати стабільність постачання енергоресурсів у світі

1 хв читати
Байден і король Саудівської Аравії заявили про готовність підтримувати стабільність постачання енергоресурсів у світі

Президент США Джо Байден і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд під час телефонної розмови обговорили необхідність підтримки стабільності постачання енергоресурсів у світі, повідомляє Білий дім.

"Обидва лідери знову зазначили, що США та Саудівська Аравія готові працювати над забезпеченням стабільності постачання енергоносіїв у світі", - йдеться у повідомленні, поширеному за підсумками розмови.

Крім того, як зазначає канцелярія президента США, "лідери обговорили питання, пов'язані з Близьким Сходом та Європою. Вони погодилися, що їхні команди продовжуватимуть тісно координуватись у найближчі тижні та місяці".

Також Байден запевнив у готовності підтримувати Саудівську Аравію в ситуаціях, коли та зазнає ударів з боку єменських бунтівників-хуситів. Президент США заявив співрозмовнику і про те, що Вашингтон не допустить отримання Іраном ядерної зброї. Байден повідомив саудівському королю про перебіг переговорів у Відні щодо відновлення СВПД (Спільного всеосяжного плану дій - ІФ) - угоди щодо іранського атома.

У свою чергу, саудівське урядове інформагентство SPA повідомляє, що в ході розмови король Саудівської Аравії "наголосив на важливості збереження балансу та стабільності на нафтових ринках. Він наголосив на історичній ролі в цьому питанні угоди ОПЕК+ та важливості збереження угоди надалі". Ця угода, як повідомлялося, діє до кінця 2022 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА