11:37 16.09.2011

Вердикт у справі Тимошенко ухвалить суд - Янукович

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович поділяє занепокоєння європейських експертів і політиків з приводу дотримання в Україні принципів права, зокрема під час розгляду обвинувачень на адресу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Це питання для нас також болюче, і ми поділяємо з вами цей біль, ми задоволені, що це вас непокоїть не менше, ніж нас", - сказав він, відповідаючи на запитання на Восьмій Ялтинській щорічній зустрічі "Україна і світ: загальні виклики, спільне майбутнє".

В. Янукович зазначив, що в Україні цінують поради європейських політиків . Водночас він нагадав, що газова справа Тимошенко - це історія 2009 року, яку розпочав третій президент України (2005-2010) Віктор Ющенко. "Це історія підписання контрактів суб'єктами господарювання, які не мали на це права. Вони перевищили свої повноваження і порушили міжнародні договори. Цьому оцінку дав президент Ющенко, коли підписав указ РНБО ще в 2009 році, і правоохоронні органи почали розслідування, чому були порушені національні інтереси України та міжнародні договори", - пояснив глава держави.

Він нагадав, що після розслідування справи правоохоронні органи передали його до суду. "Суд, як в Європі, ухвалить свій вердикт", - зазначив глава держави.

Він визнав, що українське кримінально-процесуальне законодавство потребує модернізації і наразі проект нового кримінально-процесуального кодексу, який, зокрема, врівноважить сторони обвинувачення та захисту, перебуває на експертизі у Венеціанській комісії. "Сподіваюся, що вже цього року отримаємо цей закон разом із висновками (Венеціанської комісії - ІФ) і будемо його ухвалювати", - сказав В. Янукович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА