14:43 26.01.2022

Генпрокурор: У нас немає наміру пом'якшувати свою позицію щодо запобіжного заходу Порошенку

2 хв читати

Офіс генпрокурора не має наміру пом'якшувати свою позицію щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України (2014-2019), лідеру партії "Європейська солідарність", народному депутату Петру Порошенку, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

На зустрічі з журналістами в середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи немає в Офісу генпрокурора наміру змінити свою позицію щодо запобіжного заходу Порошенку для зниження градуса напруження суспільства, Венедіктова сказала: "Немає такого наміру в Офісу генпрокурора "Офіс генпрокурора подав апеляційну скаргу, і вчора, коли з'явилося повне рішення, було доповнення до апеляційної скарги, і я вже його підписана".

Водночас генпрокурор додала: "Я розумію, що є питання електоральних симпатій та антипатій, я розумію, що є питання у громадянського суспільства доцільності, недоцільності, але ми намагаємося залишатися виключно у професійній процесуальній площині - у нас до всіх фігурантів справи абсолютно однакове ставлення".

Водночас вона запевнила: "Поважаємо статус п'ятого президента, народного депутата, але ми виходимо з того, що й знято депутатську недоторканність".

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань 20 грудня 2021 року повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Печерський райсуд Києва 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду за кордон. Отже, клопотання прокуратури, в якому вона просила про арешт Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд не задовольнив.

Порошенко заявив про обмеження його політичної діяльності у зв’язку з рішенням суду. Він та його захисники заявили, що подадуть апеляцію на це рішення суду. Офіс генпрокурора, у свою чергу, також повідомив про намір оскаржити ухвалу суду.

ДБР очікує Порошенка 31 січня 2022 року на 11:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА