13:33 19.01.2022

Українці віком понад 60 років зможуть спрямувати 1 тис. грн "єПідтримки" на купівлю ліків із 24 січня

1 хв читати
Українці віком понад 60 років зможуть спрямувати 1 тис. грн "єПідтримки" на купівлю ліків із 24 січня

Кабінет Міністрів розширить програму "єПідтримка", в межах якої вакциновані українці можуть отримати 1 тис. грн, на осіб віком від 60 років та підлітків, а також дозволить купувати цим коштом ліки, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Українці старші 60 років з 24 січня зможуть витратити 1 тис. грн на купівлю ліків. Програму також буде розширено на дітей віком від 12 років", – сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

Шмигаль уточнив, що відповідне рішення буде оформлено як протокольне доручення, і додав, що програма і надалі розширюватиметься.

Як повідомлялося, 19 грудня 2021 року у повноцінному режимі (а деякий час до цього у тестовому) було запущено програму "єПідтримка", в межах якої кожен українець, який отримав дві дози вакцини проти COVID-19, зможе отримати 1 тис. грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів або купівлю книг.

У другому-третьому кварталах 2022 року очікується запуск альтернативного офлайнмеханізму для отримання таких виплат для тих, хто не має смартфона.

За даними Мінекономіки, українці витратили майже 1,5 млрд грн виплат по 1 тис. грн у межах держпрограми "єПідтримка", з них 490 млн грн витратили у книгарнях, повідомило Міністерство економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА