12:28 14.12.2021

Венеціанська комісія підтримала КС у складанні присяги новопризначеними суддями – прес-служба суду

2 хв читати
Венеціанська комісія підтримала КС у складанні присяги новопризначеними суддями – прес-служба суду

Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) підтримала рішення Конституційного Суду України (КС) щодо приведення до присяги суддів, призначених президентом України Володимиром Зеленським після припинення повноважень суддів, призначених у 2013–2018 роках.

У розміщеному у вівторок на сайті КС повідомленні зазначено, що "про це йдеться у Синопсисі (короткому звіті) від 13 грудня 2021 року за підсумками 129-го пленарного засідання Венеціанської комісії, яке відбулося 10-11 грудня поточного року".

Як повідомлялося, суд на засіданні 30 листопада відстрочив приведення до присяги суддів КС, призначених указами президента України від 26 листопада №596/202, №597/2021, до остаточного підтвердження наявності вакантних посад за квотою президента України. Як наголосили в суді, за період 2013-2018 років президент України призначив на посаду шістьох суддів Конституційного Суду України, повноваження яких не припинено та яких не звільнено з посади на підставах, визначених ст. 149-1 Конституції України.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що президент України Володимир Зеленський засмучений відмовою КС прийняти присягу кандидатів на вакантні посади за президентською квотою. "Для Офісу президента це виглядає затягуванням часу з надією на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд ухвалить вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КС. Разом з тим президент сподівається, що у Верховному Суді усвідомлюють суспільний запит на судову реформу, як і те, що вона є ключовою умовою для економічного розвитку нашої країни", - написав Никифоров у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА