07:16 06.12.2021

Низький рівень вакцинації від COVID-19 в Африці перетворює її на інкубатор нових штамів - доповідь

2 хв читати
Низький рівень вакцинації від COVID-19 в Африці перетворює її на інкубатор нових штамів - доповідь

Відкриття в Південній Африці штаму коронавірусу "омікрон" підтверджує оцінки, що низькі показники вакцинації на африканському континенті можуть сприяти мутаціям вірусу, які можуть поширюватися світом, йдеться в доповіді Фонду Мо Ібрагіма.

"З початку цієї кризи наш фонд та інші африканські організації попереджали, що Африка без вакцинації може стати ідеальним інкубатором для варіантів вірусу", - заявив засновник фонду Мо Ібрагім.

Він зазначив: "Поява "омікрону" нагадує нам про те, що COVID-19 залишається глобальною загрозою, і що вакцинація всього світу – єдиний шлях уперед".

Ібрагім додав: "Тим не менше, ми, як і раніше, живемо в умовах крайньої дискримінації щодо вакцин, і Африка, зокрема, залишається позаду".

Африка має "мало шансів" подолати пандемію, якщо 70% її населення не буде вакциновано до кінця 2022 року. Проте "крайня дискримінація щодо вакцин" залишає мало надій, йдеться у доповіді, опублікованій у понеділок.

У документі зазначається, що лише п'ять із 54 африканських країн перебувають на шляху до досягнення мети, поставленої Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) – повної вакцинації 40% населення до кінця 2021 року.

У документі йдеться, що за останні місяці постачання вакцин до Африки збільшилося, але слабкі системи охорони здоров'я та обмежена інфраструктура стримують їхнє застосування.

Фонд вважає, що назріла необхідність зміцнити малорозвинені системи соціального захисту вразливих верств населення в країнах Африки – середні витрати їх на заходи реагування на COVID-19 склали 2,4% ВВП, що нижче за половину середньосвітового показника.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА