12:47 18.11.2021

МЗС та експертна мережа "Кримської платформи" домовилися про співпрацю

2 хв читати
МЗС та експертна мережа "Кримської платформи" домовилися про співпрацю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підписав меморандум про співпрацю Міністерства закордонних справ України та експертної мережі "Кримської платформи".

"Документ визначає цілі та завдання спільної діяльності. МЗС України буде підтримувати дослідницькі проекти незалежних аналітичних центрів країн світу щодо Криму, сприяти в організації та спільному проведенні заходів, конференцій, семінарів та круглих столів у рамках "Кримської платформи", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Він наголосив, що звільнення Криму – це ключове завдання Української держави, яке входить до пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності.

"Над його досягненням працюють буквально всі: президент, парламент, уряд України, а також неурядові організації. Завдяки створенню "Кримської платформи" разом нам вдалося повернути питання деокупації Криму на передові позиції міжнародного порядку денного. Роль експертного середовища є надзвичайно важливою в архітектурі "Кримської платформи". Саме тому налагодження ефективної співпраці між МЗС та експертною мережею є надзвичайно важливим кроком", - пояснив глава МЗС України.

За його словами, наступний крок, який планується зробити вже найближчим часом, – це узгодження плану спільних дій МЗС та експертної мережі на 2022 рік.

"Я радий, що експертна мережа вже працює. Вона об'єднала понад 70 українських та іноземних неурядових організацій, аналітичних центрів, правозахисників з різних країн світу. Усі вони досліджують на щоденній основі широкий спектр проблем російської окупації Криму. Мене особливо тішить, що зараз на розгляді мережі перебуває понад 180 запитів на участь у її діяльності від іноземних експертів та організацій. "Кримська платформа" перетворюється на дійсно світову справу", - зазначив Кулеба.

Міністр зазначив, що саміт "Кримської платформи" не був одноразовим заходом, платформа розпочала роботу, а далі набуватиме сили як постійно діючий формат.

"Чергова важлива для платформи подія відбулася вчора. Нам вдалося включити першу згадку "Кримської платформи" та її підтримку до проекту посиленої резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в Криму. Учора ця резолюція пройшла комітет, очікуємо на ухвалення в грудні на сесії Генасамблеї", – сказав Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА