21:32 10.11.2021

Зеленський порадив олігархічним структурам не грати в "штучний дефіцит"

2 хв читати
Зеленський порадив олігархічним структурам не грати в "штучний дефіцит"

Президент України Володимир Зеленський закликав олігархічні структури не робити заяв про дефіцит енергоносіїв у країні та висловив упевненість у дієвості закону про деолігархізацію.

"Щороку восени та взимку деякі олігархічні структури починають гру під назвою "штучний дефіцит". Суть проста: розганяються новини про нестачу вугілля, газу, й попит зростає, ціна збільшується, платимо ми з вами. Я впевнений, що цьогоріч цю гру краще не починати. Бо крім вашого "штучного дефіциту" є цілком реальний наш дефіцит - дефіцит терпіння. А коли у держави закінчується ангельське терпіння, у когось починається пекельний період. Це можна перевірити. А можна просто допомогти своїй державі. Показати, що великий бізнес має не лише великі активи, а й велику свідомість і відповідальність. І саме тому він і є великим",- сказав Зеленський у поширеному в середу відеозверненні.

Він наголосив, що державі важливо, "щоб в оселях громадян були не тільки теплі батареї, а й чесні телевізори. Чесні новини, а не постійні страшилки про зростання тарифів".

"Людям морально дуже непросто. Через COVID-19, війну та чимало іншого. Не треба кошмарити їх прогнозами та інсайдами з дуже "надійних" джерел, що ми всі замерзнемо в темряві й без води. Згадайте, що ви - четверта влада. Саме ви, а не перша п'ятірка "Форбсу". Акули пера, а не акули бізнесу", - сказав президент, звертаючись до журналістів.

"Зазвичай їх називають в Україні олігархами. Називають усі - люди, експерти, медіа. Але вони дуже не хотіли б, щоб так їх офіційно називала держава. Не вийшло. Минулої п'ятниці я підписав закон про олігархів. Можливо, зовсім юне покоління не знає, хто це, тож коротко поясню: в 1991 році Україна відновила свою незалежність, але довго залишалася залежною від інтересів великого бізнесу та великої політики", - уточнив Зеленський.

Говорячи про олігархів, він сказав, що "Україна для них – просто ресурсна база. Державний інтерес - незнайомі, смішні слова. А державний бюджет - джерело заробітку". "Політика олігархів-політиків або політиків-олігархів дуже проста: ресурси не для всіх, а тільки для них, закон для всіх, та тільки не для них. Вони купують депутатів, які лобіюють їхні інтереси, правоохоронців, які це не помічають, і суддів, які це прощають. А свої медіа перетворюють на артилерію проти держави та конкурентів. Ось така нерозумна політика", - додав Зеленський.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА