19:01 08.11.2021

Польща задіяла декілька тисяч співробітників спецслужб для охорони кордону з Білоруссю, планує посилення

1 хв читати
Польща задіяла декілька тисяч співробітників спецслужб для охорони кордону з Білоруссю, планує посилення

На охороні кордону Польщі з Білоруссю наразі задіяно декілька тисяч співробітників спецслужб, повідомив у понеділок представник польського уряду Петр Мюллер.

"Наразі наші кордони охороняють декілька тисяч співробітників. Ми посилюватимемо охорону особливо в тих місцях, які можуть зазнати нападів", - повідомив у Twitter Мюллер, коментуючи ситуацію, що складається на кордоні з Білоруссю.

За його словами, "в безпосередній близькості від польського кордону перебувають приблизно 3-4 тис. осіб, а загалом у Білорусі - декілька тисяч людей, які готові порушити польський кордон".

Раніше у понеділок МВС Польщі вже повідомило про припинення декількох спроб прориву мігрантів із країн Близького Сходу та Африки з території Білорусі до Польщі. Співробітникам польських правоохоронних органів довелося застосувати сльозогінний газ. Спроби прориву було припинено.

Тим часом у понеділок на місця служби терміново було викликано резервістів двох батальйонів піхоти на сході Польщі.

Раніше у Twitter Військ територіальної оборони Польщі (резервістів) було оприлюднено мапу, на якій зазначено, що резервістам із Вармінсько-Мазурського, Підляського та Люблінського воєводств на сході країни потрібно бути готовими до дій протягом шести годин. Резервістам із Мазовецького воєводства, розташованого трохи далі від східного кордону Польщі, оголошено готовність в 12 годин.

Ситуація у регіоні ускладнилася в понеділок, коли велика група мігрантів почала концентруватися на території Білорусі на самому кордоні з Польщею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА