18:30 08.11.2021

На кордоні з Білоруссю терміново формуються два піхотні батальйони польських резервістів

2 хв читати

Резервістів двох батальйонів піхоти на сході Польщі терміново викликано на місця служби, повідомляється у Twitter польських Сил територіальної оборони (резервісти).

"До відома роботодавців! З 15:00 з огляду на ситуацію на кордоні солдати територіальної оборони двох батальйонів легкої піхоти (Білосток і Хайнувка) з Першої Підляської бригади Сил територіальної самооборони терміново викликані на місця розташування їхніх підрозділів", - ідеться в повідомленні.

Раніше у Twitter цієї оборонної структури було опубліковано карту, на якій зазначено, що резервісти з Вармінсько-Мазурського, Підляського та Люблінського воєводств на сході країни мають бути готові до дій протягом шести годин. Резервістам із Мазовецького воєводства, розташованого трохи далі від східного кордону Польщі, оголошено готовність о 12 годині.

Ситуація в регіоні ускладнилася в понеділок, коли велика група мігрантів почала концентруватися на території Білорусі на самому кордоні з Польщею.

На кадрах із гелікоптера, розміщених у Twitter Міністерства оборони Польщі, видно велику групу мігрантів у районі КПП "Кужниці". Раніше представник польських спецслужб Станіслав Жарин повідомив про рух великої колони мігрантів територією Білорусі в бік кордону з Польщею. Він назвав те, що відбувається, черговою ворожою акцією Мінська проти Польщі.

За даними польського МВС, сили, що здійснюють охорону кордону з Білоруссю, вже припинили щонайменше одну спробу прориву нелегалів на територію Польщі.

Польща та низка інших європейських країн звинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад нелегальних мігрантів із країн Близького Сходу й Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але отримують відмову. Польща зі свого боку їх також не пускає, тому багато нелегалів застрягли в прикордонній зоні. Ця ситуація триває вже два місяці.

Польща розмістила на кордоні з Білоруссю тисячі військовослужбовців, вибудувала загородження з колючим дротом і оголосила надзвичайний стан на кордоні, журналістам і неурядовим організаціям з огляду на режим НС відвідувати ці райони заборонено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА