07:23 08.11.2021

Британія уникне обмежень на Різдво, якщо достатня кількість людей отримають бустерну дозу вакцин від COVID-19

2 хв читати
Британія уникне обмежень на Різдво, якщо достатня кількість людей отримають бустерну дозу вакцин від COVID-19

Великій Британії вдасться зустріти Різдво без обмежень, якщо достатня кількість жителів країни вакцинується бустерною - третьою дозою вакцини проти COVID-19, заявив глава британського МОЗ Саджид Джавід.

"Я настійно закликаю всіх, хто має право на бустерну дозу вакцини від COVID-19 або вакцину від грипу, якнайшвидше отримати її", - наводить його слова видання The Guardian.

"Якщо ми всі діятимемо разом, і кожен зіграє свою роль, ми зможемо пройти крізь цю важку зиму, уникнути повернення обмежень і насолодитися Різдвом", - наголосив він.

Міністр додав, що ще не пізно сходити вакцинуватися тим, хто поки не отримав першу чи другу дозу вакцин.

За інформацією The Guardian, бустерну дозу вакцин у Великій Британії отримали майже 10 млн осіб, що Джавід назвав "феноменальним досягненням за два місяці". При цьому наступного тижня влада запросила для отримання третьої дози вакцин 3 млн осіб в Англії.

Видання нагадує, що бустерна доза вакцин зараз доступна у Великій Британії для осіб старше 50 років і для тих, кому найбільше загрожують серйозні наслідки через зараження COVID-19.

За даними британського МОЗ, в Англії близько 30% жителів старше 80 років і 40% старших 50 років ще мають отримати бустерну дозу вакцин.

The Guardian нагадує, що заклики Джавіда пролунали після того, як один із провідних британських фахівців у галузі медицини та директор міжнародного благодійного фонду Wellcome Trust Джеремі Феррар заявив, що криза з COVID-19 далека від завершення, і ситуація у Великій Британії викликає занепокоєння. Він виступав прихильником стратегії, яка передбачає одночасно вакцинацію та такі заходи щодо стримування інфекції як масштабніше носіння масок і тестування на коронавірус. Проте, зазначає The Guardian, уряд поки що відмовляється обирати такий варіант дій.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, з початку пандемії у Великій Британії було діагностовано понад 9,27 млн заражень, понад 141,7 тис. пацієнтів з COVID-19 померло, а понад 7,56 млн осіб одужало.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА