13:35 05.11.2021

СБУ викрила українські кол-центри, які працювали на Держдуму РФ

2 хв читати
СБУ викрила українські кол-центри, які працювали на Держдуму РФ

Служба безпеки України викрила мережу українських кол-центрів, які виконували замовлення Держдуми РФ, а також низки провідних російських телеканалів та фінансових установ, що фігурують у санкційних списках Ради національної безпеки і оборони України.

"За даними слідства, протиправну діяльність трьох кол-центрів у Черкасах та Умані організували місцеві комерсанти. Кіберфахівці СБУ здобули докази фінансування їхньої діяльності країною-агресором. Кол-центри проводили соціологічні опитування громадян РФ, мешканців ОРДЛО і тимчасово окупованої території АР Крим щодо їхньої участі у виборах до Держдуми РФ, які відбулися у вересні цього року", - повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, оператори збирали інформацію про політичні вподобання, рейтинги партій, побажання громадян РФ, мешканців ОРДЛО та тимчасово окупованої території АР Крим щодо покращення політичної обстановки.

Крім цього, працівники кол-центру виконували замовлення Пенсійного фонду РФ, російських телеканалів, як-от "НТВ+", "Ростелеком", та підсанкційних банківських установ: ВТБ, Альфа-Банк, Газпром Банк та інші.

До роботи було залучено близько 200 операторів, які працювали цілодобово у дві зміни.

Під час обшуків в офісних приміщеннях кол-центрів правоохоронці вилучили понад 120 комп'ютерів із програмним забезпеченням російського виробництва, документи, які свідчать про співпрацю нелегальної структури з країною-агресором, чорну бухгалтерію, інструкції з обслуговування клієнтів, методів конспірації на випадок перевірок, технічну документацію з графіком роботи працівників центру.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності кол-центрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА