21:36 03.11.2021

США виділяють $25 млн для розширення доступу інших країн до безпечної ядерної енергії - Держдеп

1 хв читати
США виділяють $25 млн для розширення доступу інших країн до безпечної ядерної енергії - Держдеп

Американська адміністрація оголосила в середу на конференції COP26 про виділення $25 млн на ініціативу Nuclear Futures Package, яка передбачає розширення доступу низки країн до безпечної ядерної енергетики, йдеться у прес-релізі Держдепу США.

Згідно з заявою, ініціативу представила заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями та міжнародною безпекою Бонні Дженкінс.

"У рамках Nuclear Futures Package США із задоволенням зокрема співпрацюють із Польщею, Кенією, Україною, Бразилією, Румунією та Індонезією задля підтримки у виконанні їхніх завдань у ядерній сфері", - зазначається у прес-релізі.

У заяві пояснюється, що фінансові кошти спрямовуються на розвиток технологій отримання ядерної енергії у безпечний спосіб, демонстрацію потенціалу термоядерної енергетики на шляху переходу до екологічно чистої енергії, розвиток реакторів малої потужності. Робота США з іншими країнами в цій галузі стосується, зокрема, технічного співробітництва, наукових досліджень, візитів на різні об'єкти, обстеження наявних технічних можливостей.

"Nuclear Futures Package зазначає активну відданість США інноваціям в енергетиці та ядерних технологіях як важливий компонент для досягнення глобальних цілей у сфері клімату", - наголошується в документі.

Зазначається, що в цій ініціативі, крім Держдепу США, беруть участь Агентство США з торгівлі та розвитку, а також Мінторгівлі та Міненерго США.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА