18:26 28.10.2021

Україна повідомила Швейцарії про проведення необхідних процедур для повернення активів Януковича - глава МЗС

1 хв читати
Україна повідомила Швейцарії про проведення необхідних процедур для повернення активів Януковича - глава МЗС

Україна запевнила Швейцарію в тому, що здійснює необхідні судові процедури для повернення активів колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення в Україну, повідомив федеральний радник, віце-президент і голова Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс.

"Справді, наразі між Україною та Швейцарією є взаємна допомога в судовій сфері. Йдеться про суму 70 млн євро - ці кошти належать українському народові... Сім років минуло відтоді, й ми сигналізували для України, що залишається три роки, але ми отримали позитивну відповідь у тому сенсі, що відбуваються необхідні судові процедури для того, щоб тільки-но юридична ситуація в судовій сфері України зміниться, ці кошти повернулися в Україну", - сказав Кассіс на прес-конференції в Києві в четвер за результатами переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Сім років тому Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про замороження всіх активів Януковича та його оточення в країні. Посольство Швейцарії в Україні раніше повідомило, що відтоді швейцарські органи влади тісно співпрацюють з українськими партнерами, щоб завершити процес повернення цих активів українському народові на підставі судових рішень про їх незаконне походження. У посольстві також нагадали, що, згідно зі швейцарським законодавством, максимальна тривалість такої заморозки становить 10 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА