14:37 27.10.2021

Денісова: Сподіваємося, що нашому лікареві грузинська влада дозволить зустрітися із Саакашвілі

2 хв читати
Денісова: Сподіваємося, що нашому лікареві грузинська влада дозволить зустрітися із Саакашвілі

Стан здоров'я екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у в'язниці погіршився, заявила в середу журналістам уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, яка відвідала його.

"Саакашвілі щодня слабшає. За час перебування в ув'язненні у нього були чотири кризові ситуації. Мінімальна медична допомога в Руставській в'язниці йому надається, але серйозну допомогу пенітенціарний заклад надати не зможе. Саакашвілі проти госпіталізації до тюремної лікарні. Він каже, що це не буде безпечним для нього", - повідомила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що звернеться до приватного медичного центру для того, щоб у разі необхідності Саакашвілі отримав кваліфіковану допомогу.

"Є договір зі спеціальною пенітенціарною службою Міністерства юстиції Грузії з таким медичним центром як Vivamedi, щоб перевезли, у разі необхідності, якщо така необхідність настане, Саакашвілі саме до цього центру для надання йому такої допомоги. Ми знаємо, що майже 600 громадянам, які були засуджені, таку допомогу було надано саме в цьому центрі", - розповіла Денісова.

Омбудсмен також наголосила, що Саакашвілі висловився проти примусового годування, і нагадала, що незважаючи на наявний у Грузії протокол про можливість примусового годування за рішенням лікаря, згідно з рішенням Європейського суду з прав людини, примусове годування є порушенням ст. 3 (заборона тортур) європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

За її словами, за станом здоров'я Саакашвілі з четверга стежитиме лікар-реаніматолог. "Ми сподіваємося, що нашому лікареві грузинська влада дозволить зустрітися із Саакашвілі", - сказала Денісова.

Громадянин України Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня, 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі. В Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Він вважає незаконним своє затримання, а обвинувачення - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА