19:19 21.10.2021

ВАКС відмовив у задоволенні позову САП щодо застосування цивільної конфіскації до нардепа Волинця

2 хв читати
ВАКС відмовив у задоволенні позову САП щодо застосування цивільної конфіскації до нардепа Волинця

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду України у четвер відмовила в задоволенні позову прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про застосування цивільної конфіскації майна народного депутата Михайла Волинця, повідомляє прес-служба САП.

"21 жовтня 2021 року Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні цивільного позову прокурора САП про визнання необґрунтованим активом квартири вартістю понад 7 млн грн, що належить народному депутату України, та стягнення її в дохід держави", - йдеться в повідомленні прокуратури, оприлюдненому в Telegram.

У ньому не уточнюється ім'я нардепа, проте джерела агентства "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах повідомили, що йдеться про Михайла Волинця (фракція "Батьківщина").

"Питання щодо оскарження буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду, який буде оголошено 1 листопада 2021 року", - зазначають у САП.

Там уточнюють, що раніше прокурори відомства за сприяння співробітників Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої в ЗМІ інформації зробили висновок, що народний депутат України IX скликання в 2020 році придбав трикімнатну квартиру в Києві, не надавши відомостей про те, звідки у нього взялося близько 3 млн грн, яких не вистачало для такої покупки, з огляду на розмір законних доходів депутата.

"У разі доведення прокурором такої різниці відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави", - наголошують у САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА