14:56 21.10.2021

На маршрути не вийшли 40% автоперевізників у зв'язку з новими карантинними правилами міжобласних автобусних перевезень - "Укрпас"

2 хв читати
На маршрути не вийшли 40% автоперевізників у зв'язку з новими карантинними правилами міжобласних автобусних перевезень - "Укрпас"

Автобусні перевізники відмовляються виходити на маршрути через нові правила міжобласних автобусних перевезень, наголошується в повідомленні компанії "Укрпас" у четвер.

Із 21 жовтня в Україні почали діяти затверджені Кабінетом Міністрів України посилені правила міжобласних автобусних перевезень у "жовтих" і "червоних" регіонах України.

"Сьогодні на автобусні рейси, які відправляються з Центрального автовокзалу Києва, не вийшли 40% перевізників. Причина - перевізники не розуміють правил контролю і бояться, що поліція штрафуватиме водіїв. У результаті ми отримуємо те, проти чого боролися з моменту заснування компанії "Укрпас" - перевізники повертаються до "тіньових" перевезень", - повідомив директор компанії "Укрпас" Максим Скляренко.

За даними компанії, 21 жовтня скасовано низку рейсів до Кривого Рогу, Миколаївки, Рівного, Харкова, Кам'янця-Подільського, Умані, Одеси, Білгорода-Дністровського, Новгорода-Сіверського та інших міст.

Водночас, за словами директора "Укрпасу", компанія для зручності пасажирів та перевізників розгорнула пункт експрес-тестів на Центральному автовокзалі Києва.

У планах компанії найближчим часом також організувати на автовокзалі столиці пункт COVID-вакцинації.

"Зі свого боку ми зробили все можливе, щоб пасажир не відчув посилення правил перевезень: організовано пункт експрес-тестів на Центральному автовокзалі Києва, найближчим часом буде відкрито пункт COVID-вакцинації. Єдина умова для пасажира, який проходитиме тестування, - завчасно приїхати на автовокзал, щоб встигнути оперативно здати тест на COVID-19", - наголосив Скляренко.

Водночас компанія підтримує ініціативу Міністерства охорони здоров'я і закликає пасажирів робити цю процедуру.

Для вакцинованого пасажира посилені правила перевезень будуть майже невідчутні - головне, не забути сертифікат вакцинації.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України навесні 2020 року продав на аукціоні державний пакет у розмірі 99,9% статутного капіталу АТ "Київпассервіс". Стартова ціна лота становила 195,9 млн грн. Переможцем торгів стало ТОВ "Бастіон-груп" із пропозицією 230,89 млн грн.

"Київпассервіс" охоплює Центральний автовокзал, автостанції "Поділ", "Дарниця", "Полісся", "Південна", "Дачна" у Києві, а також 18 автостанцій у Київській області.

Умовою приватизації "Київпассервісу" є збереження інвестором діяльності автовокзалів у Києві щонайменше на п'ять років, у Київській області - щонайменше на 15 років.

Компанія "Укрпас" створена для ефективного управління пакетом нерухомості. Займається автостанційним бізнесом і продажем квитків, тобто послугами для пасажирів та перевізників. Орендою приміщень та обслуговуванням майнових комплексів займається "Київпассервіс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА