12:34 20.10.2021

Boeing і SpaceX домагатимуться збільшення кількості польотів на МКС

1 хв читати
Boeing і SpaceX домагатимуться збільшення кількості польотів на МКС

Американські приватні аерокосмічні компанії Boeing і SpaceX домагатимуться збільшення кількості польотів на МКС у межах контрактів із NASA, повідомив керівник програми комерційних пілотованих польотів Boeing Джон Воллмер.

"І SpaceX, і Boeing отримали шість пост-верифікаційних місій польотів на МКС за контрактом, лише шість на дві компанії. Boeing отримав право провести три з них. Наразі ми знаємо, що роботу МКС буде продовжено на термін пізніше 2024 року. Тому наразі ми шукаємо спосіб додати кількість місій в обидва контракти, і в наступні кілька місяців стане ясно, що буде зроблено для цього (...) ми хочемо, щоб і SpaceX, і Boeing літали по разу за рік", - сказав Воллмер.

У межах контракту з NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, виробництво корабля Starliner, а також здійснення його місій з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи осіб.

Інша американська компанія - SpaceX - за схожим контрактом з NASA отримала $3,1 млрд для розробки свого космічного корабля Crew Dragon, який уже зробив низку пілотованих польотів на МКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА