10:36 20.10.2021

Понад 50% українців вірять, що Зеленський має офшорні рахунки за кордоном - дослідження

2 хв читати
Понад 50% українців вірять, що Зеленський має офшорні рахунки за кордоном - дослідження

56,9% українців вірять, що президент України Володимир Зеленський і його бізнес-партнери мають офшорні рахунки за кордоном, свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 15-18 жовтня 2021 року.

За даними дослідження, про міжнародне розслідування Pandora Papers щодо офшорів знають 61,7% українців, водночас 13,8% стверджують, що досить добре поінформовані, а 47,9% відповідають, що тільки щось чули, але не знають деталей.

Так, для 77,1% респондентів це неприпустимо, щоб вищі посадові особи в державі та провідні політики володіли офшорними рахунками за кордоном. Одночасно 15,6% вважають, що в цьому немає нічого поганого.

Згідно з опитуванням, незалежно від того, чи знали до інтерв'ю респонденти про це розслідування, 56,9% респондентів вірять, що Зеленський і його бізнес-партнери мають офшорні рахунки за кордоном, а бізнесмен Ігор Коломойський нібито виводив кошти з ПриватБанку, зокрема через "95 квартал". Не вірять у це - 22,6% респондентів.

Соцопитування проводили методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (випадкової генерації телефонних номерів і подальшим статистичним зважуванням). Загалом опитано 1 200 респондентів, що проживають в усіх регіонах України (крім АР Крим).

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не входять території, тимчасово неконтрольовані владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА