07:37 13.10.2021

Міносвіти рекомендується почати канікули раніше через погіршення епідситуації в Україні

1 хв читати
Міносвіти рекомендується почати канікули раніше через погіршення епідситуації в Україні

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

"Це дозволить нам стримати в певних відсотках активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави", - заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в інтерв'ю інтернет-виданню "Радіо Свобода".

При цьому, він поки не готовий сказати, скільки триватимуть осінні канікули.

"Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а в подальшому будемо дивитися в залежності від епідситуації. Або рекомендувати продовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо схвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати... Питання в тому, що навчальний процес пов'язаний із збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення", - зазначив міністр охорони здоров'я.

Ляшко додав, що "зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум 15% зниження захворюваності вже за 5 днів після схвалення цього рішення".

Раніше повідомлялося, що Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Херсонської області з 15 жовтня.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА