08:14 06.10.2021

В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" - КМДА

2 хв читати
В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" - КМДА

В Україні відбулася прем'єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" режисера Сергія Лозниці, яку відвідав мер Києва Віталій Кличко, повідомила прес-служба київської міськдержадміністрації.

"Ми згадуємо понад 100 тисяч жертв Бабиного Яру – євреїв, українців, поляків, ромів. Серед яких було багато дітей, жінок, літніх людей, а також військовополонених. Та згадуємо тисячі праведників світу, які, ризикуючи своїм життям, рятували безневинних людей", - цитує Кличка прес-служба міськдержадміністрації.

Кличко зазначив, що "Бабин Яр" - це страшний символ Голокосту, нелюдської жорстокості та ненависті, й закликав пам'ятати про це щодня, а не тільки напередодні трагічної дати. "Не замовчувати, як це робилося за радянських часів. Розповідати дітям У школах, дорослим – на просвітницьких заходах, у ЗМІ, на виставках і мистецьких заходах. Робити все можливе, щоб людство більше ніколи не повторювало помилок минулого.  І документальний фільм Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст" має саме таку місію – донести до людей правду про вбивства десятків тисяч людей у Києві, більшість з яких були євреями. У фільмі, що створений за підтримки Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", багато документальної хроніки, документальних свідчень звірячих злочинів нацизму", - зазначив Кличко.

Київський градоначальник також додав, що в Києві незабаром може бути створено Меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру.

"Сподіваюся, що найближчим часом, на місці масових розстрілів, буде створено Меморіал, що нагадуватиме про ті страшні події в нашій історії. Адже досі майже нічого не було зроблено для увічнення пам’яті близько 100 тисяч людей, знищених у Бабиному Яру. Світла їм пам’ять… Ми не забудемо…", - сказав Кличко.

Документальний фільм "Бабин Яр. Контекст" створила нідерландська компанія ATOMS & VOID на замовлення Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". Стрічка заснована на архівних матеріалах і розповідає про події, які призвели до вбивства 33 771 єврея в окупованому нацистами Києві 29-30 вересня 1941 року.

Також під час заходу пам'яті відбулася прем'єра твору In memoriam композитора Валентина Сильвестрова у виконанні Київського камерного хору під керівництвом Миколи Гобдича.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА