20:12 27.09.2021

У Польщі мають намір продовжити режим НС через ситуацію з мігрантами на кордоні з Білоруссю

1 хв читати
У Польщі мають намір продовжити режим НС через ситуацію з мігрантами на кордоні з Білоруссю

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський має намір рекомендувати уряду продовжити режим НС уздовж кордону з Білоруссю на 60 днів через складну ситуацію з нелегальними мігрантами, передають у понеділок європейські ЗМІ.

"Я буду рекомендувати уряду продовжити режим НС на польсько-білоруському кордоні", - заявив глава МВС Камінський на прес-конференції. У повідомленнях наголошується, що цей режим, якщо його не продовжать, закінчується наприкінці вересня.

За даними МВС Польщі, всього близько 8,2 тис. осіб затримали прикордонники на кордоні Білорусі та Польщі і перешкодили мігрантам перетнути її, а 1,2 тис. перетнули кордон, але в підсумку були затримані в Польщі. Камінський зазначив, що десятки затриманих мігрантів мали контакти з терористичними угрупованнями, деякі затримані проживали в Росії.

Щонайменше шестеро людей померли цього року під час спроби перетнути кордон Білорусі і Польщі, наголошується в повідомленнях.

Польща і низка інших європейських країн обвинувачують Білорусь у тому, що саме вона створила хаос поблизу кордонів ЄС, оскільки не пускає назад мігрантів з країн Близького Сходу і Африки, які намагаються потрапити до ЄС, але отримують відмову. Польща зі свого боку їх також не пускає, тому сотні людей застрягли в прикордонній зоні. Ця ситуація триває вже два місяці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА