10:19 23.09.2021

Екс-чиновницю Миколаївської ОДА підозрюють у розтраті майже 16 млн грн на закупівлі електронних підручників

2 хв читати

Слідчі поліції повідомили про підозру екс-чиновниці Миколаївської ОДА та її спільникам в завданні бюджету майже 16 млн грн збитків під час закупівлі електронних підручників.

Як йдеться на сайті Національної поліції України, поліцейські встановили, що протягом 2017-2019 років директор одного з департаментів облдержадміністрації, керівники комунальної організації та приватного підприємства-постачальника уклали угоди на отримання послуг. А саме доступ до платформи cepвісів електронної школи і до використання підручників і посібників в електронному вигляді для учнів загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області.

"Виявилося, що відповідно до офіційної документації прийняті послуги не відповідали технічним вимогам і функціональним даним. Не перевіривши ці дані, посадові особи підписали документи. На їхній підставі були перераховані кошти з бюджету", - наголошується в повідомленні.

Під час розслідування правоохоронці з'ясували, що велика частина відділів освіти області взагалі не використовували придбаних електронних сервісів через їх невідповідність навчальній програмі. Також було встановлено, що посібники в електронному вигляді були позбавлені функціоналу - не містили мультимедійних та інтерактивних функцій, як було заявлено у вимогах під час купівлі, а представляли собою відскановані варіанти підручників.

У результаті таких дій фігурантів бюджету області завдано збитків майже на 16 млн грн.

На підставі отриманих доказів слідчі повідомили про підозру екс-чиновниці ОДА та керівнику комунального підприємства про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Керівнику приватного товариства - за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу і звільнення з посади директора комунального закладу, а також про накладення арешту на їхнє майно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА