18:36 22.09.2021

Венеціанська комісія ухвалить висновок щодо законопроекту про олігархів у грудні

1 хв читати
Венеціанська комісія ухвалить висновок щодо законопроекту про олігархів у грудні

Венеціанська комісія ухвалить висновок щодо законопроекту №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" на своєму засіданні у грудні.

Про це йдеться в листі глави комісії Джанні Букіккіо на ім'я голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, який оприлюднив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram-каналі.

"Венеціанська комісія підготує свій висновок (щодо законопроекту №5599 - ІФ) для ухвалення на своїй 129-й пленарній сесії 15-16 грудня 2021 року", - йдеться в листі.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу законопроект №5599 на позачерговому засіданні 1 липня 275 голосами.

2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції України законопроекту №5599 і запропонувала направити його в Європейську комісію "За демократію через право" (Венеціанську комісію).

Це звернення підтримали чотири опозиційні фракції парламенту. 10 вересня спікер Дмитро Разумков направив проект закону на розгляд Венеціанської комісії.

У Верховній Раді планують розглянути законопроект про деолігархізацію в другому читанні 23 вересня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА