07:15 19.09.2021

ОПЗ зупиняється - перший заступник директора

2 хв читати
ОПЗ зупиняється - перший заступник директора

Одеський припортовий завод знову зупиняється, заявив перший заступник директора підприємства Микола Щуріков у Facebook у ніч на неділю.

"Факт, що "вікно можливостей"для стабілізації заводу закрилося. Кожна нова влада робить однакові помилки, намагаючись видавити з заводу все, що можливо", - написав він.

Щуріков стверджує, що сьогодні технічний стан заводу найгірший за останні роки.

"Але сподіваюся, що тепер, коли немає з чого гріти руки, які нічого не брали, є шанс провести приватизацію", - зазначив перший заступник директора ОПЗ.

ПАТ "Одеський припортовий завод" випускає хімічну продукцію, а також опікується перевалкою хімпродукції на морський транспорт. Державі в особі ФДМ належить 99,5667% акцій ОПЗ, 0,0021% - ТОВ "Конкорд Капітал", іншим акціонерам-фізичним особам - 0,4312%.

Підприємство простоювало з кінця квітня 2018 року. Його роботу було зупинено через порушення давальцем ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія" договору з "Укртрансгазом". У серпні 2019 року завод відновив роботу за давальницькою схемою, відібравши за конкурсом ТОВ "Агро Газ Трейдинг" і запустивши один агрегат аміаку і два агрегати карбаміду. Цей договір кілька разів продовжувався, а спроби змінити давальця через відкритий конкурс були безрезультатні, незважаючи на заяви Фонду держмайна і зміну керівництва.

Господарський суд Одеської області 5 серпня за заявою "Агро Газ Трейдинг" заборонив ОПЗ укладати договір на переробку давальницької сировини та надавати послуги з відвантаження готової продукції з сінгапурської Dachex Shipping Pte. Ltd, що перемогла на конкурсі.

ОПЗ у січні-червні 2021 року отримав чистий прибуток 434,01 млн грн проти чистого збитку 1 млрд 176,15 млн грн за аналогічний період 2020 року. Його виручка збільшилася на 22,3% - до 1 млрд 257,33 млн грн.

У компанії зазначали, що з початку 2021 року завод працював у безперебійному режимі з неповним завантаженням виробничих потужностей - один агрегат аміаку і два агрегати карбаміду. Виробництво аміаку за перше півріччя склало 276,1 тис. тонн, зокрема товарного - 42,1 тис. тонн і 409,2 тис. тонн карбаміду.

У січні-червні-2021 на морський транспорт відвантажено 1,037 млн тонн аміаку і 362,9 тис. тонн карбаміду.

Основною сировиною для підприємства є природний газ, ціна якого злетіла останнім часом до рекордного рівня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА