07:39 11.09.2021

Обвинувачення першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова перекваліфікували з пособництва на участь у скоєнні диверсії

3 хв читати
Обвинувачення першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Джелялова перекваліфікували з пособництва на участь у скоєнні диверсії

У тимчасово окупованому Росією Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова обвинувачують в участі у вчиненні диверсії. Раніше незаконно ув'язнений був обвинувачений у пособництві у скоєнні диверсії, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні в ході слідчих дій в УФСБ по РК і Севастополю Наріману Джелялову було висунуто звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.281 КК РФ, тобто в скоєнні диверсії. Таким чином, слідство ФСБ перекваліфіковувало інкриміноване Наріману діяння з пособництва в скоєнні диверсії на повноцінну участь у скоєнні диверсії, чим посилило обвинувачення", - написав Полозов на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Крім того він зазначив, що в рамках слідчих дій, після пред'явлення обвинувачення був здійснений допит обвинуваченого.

"Наріман Джелялов скористався правом обвинуваченого не свідчити", - наголосив адвокат.

Також, слідство ознайомило Джелялова і його захисників Еміне Авамілєву і Полозова з постановами про призначення низки експертиз, а також із деякими вже готовими висновками експертів. "Загалом на поточний момент призначено 12 експертиз, деякі з яких вже проведені", - уточнив адвокат.

Також він додав, що слідство зажадало відібрати підписку про нерозголошення з захисників Джелялова.

"З огляду на негативний прецедент з нашим колегою адвокатом Іваном Павловим, захист заявив про необхідність конкретизації слідством відомостей, що становлять таємницю слідства, що було слідством задоволено", - написав він.

За словами Полозова, захисники Джелялова не мають права розголошувати наступні відомості: свідчення осіб, які стали відомими в ході провадження слідчих дій і оперативно-розшукових заходів, за винятком свідчень Джелялова Н.Е., а також суті і висновків експертних досліджень, вироблених у кримінальній справі, публікації висновків експертів і даних учасників досудового провадження.

"До початку слідчих дій нам надали можливість поговорити з Наріманом наодинці. Він повідомив, що його утримують у СІЗО Сімферополя в двомісній камері з ще одним сусідом по камері - фігурантом справи щодо свідків Єгови. Стан здоров'я Нарімана Джелялова задовільний, моральний настрій позитивний. Умови утримання і відносини персоналу СІЗО задовільні", - йдеться в повідомленні.

Разом із тим Полозов зазначив, що негативними моментами в СІЗО є відсутність холодильника, що ускладнює зберігання продуктів харчування і вікно, яке повністю не зачиняється, що з пониженням температури може стати проблемою.

"Наріман просив передати всім, що він дякує за підтримку і небайдужість і просить не забувати про Асана і Азіза, що є фігурантами цієї справи, а також не забувати про всіх політв'язнів", - резюмував Полозов.

Як повідомлялося, 10 вересня Верховна Рада засудила обшуки, викрадення і арешти кримських татар Росією в тимчасово окупованому Криму.

Відповідну заяву про незаконне затримання першого заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова і інших представників корінного кримськотатарського народу Криму на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим державою-агресором Російською Федерацією (постанова №6007) підтримали 293 народні депутати.

Український парламент закликав національні уряди і парламенти іноземних держав, міжнародні організації та їх парламентські асамблеї засудити нову хвилю репресій Російської Федерації проти корінного кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму, і застосувати обмежувальні заходи проти всіх причетних до організації, управління і виконання цих злочинів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА