08:18 01.09.2021

У Луганській області судитимуть агента ФСБ Росії, який планував замах на українського військового фахівця

1 хв читати
У Луганській області судитимуть агента ФСБ Росії, який планував замах на українського військового фахівця

У Сєвєродонецьку (Луганська обл.) перед судом постане бойовик, який за завданням Федеральної служби безпеки Росії планував підірвати автомобіль з українським військовим фахівцем.

"Метою (затриманого - ІФ) був провідний спеціаліст з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ", - повідомила прес-служба Служби безпеки України у вівторок.

Зазначається, що для згаданого терористичного акту він хотів використовувати саморобний вибуховий пристрій.

За наявними даними, смерть громадянина України повинна була стати помстою російських спецслужб за його свідчення в одній із справ СБУ. Вони стосувалися розкритої в лютому 2021 року агентурної мережі ФСБ, її завданням було здобуття влади та передача представникам російської спецслужби секретної інформації в оборонній сфері.

Під керівництвом Луганської обласної прокуратури слідчі СБУ зібрали достатньо доказів для обвинувачення відразу за трьома статтями КК України: ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1 ст. 258 (терористичний акт), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА