07:30 24.08.2021

Прем'єр-міністри України і Румунії обговорили розвиток прикордонної інфраструктури

2 хв читати
Прем'єр-міністри України і Румунії обговорили розвиток прикордонної інфраструктури

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і прем'єр-міністр Румунії Флорін Кицу під час зустрічі 23 серпня обговорили активізацію торговельно-економічного співробітництва та розвиток прикордонної інфраструктури.

Як повідомляє прес-служба Кабміну в понеділок увечері, Шмигаль зазначив, що Україна прискорила роботу з підготовки угод з будівництва мосту через р.Тиса та відкриття нового пункту пропуску на спільному кордоні, як було домовлено під час телефонної розмови в лютому поточного року.

"Будівництво нового мосту через річку Тиса між українським селом Біла Церква та румунським містом Сігету Мармацієй з відкриттям відповідного міжнародного пункту пропуску є одним з важливих двосторонніх проектів. Він не лише матиме сприятливий економічний і транскордонний ефект, але й посилить практичну інтеграцію України до європейського простору", - наголосив прем'єр-міністр України.

Глава українського уряду зазначив, що Україна передала свої пропозиції щодо проведення консультацій між Україною та Румунією щодо мостового переходу і сподівається провести їх найближчим часом.

Шмигаль наголосив, що Україна також прагне до розширення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва з Румунією і зацікавлена в проведенні 3-го засідання Українсько-Румунської Спільної комісії з питань економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва.

Флорін Кицу зі свого боку зазначив, що співпраця в галузі транспорту, енергетики та транскордонної сфері з Україною є важливою для Румунії.

Прем'єр-міністр України також подякував Румунії за надання 100,8 тис. доз вакцини AstraZeneca і засобів індивідуального захисту на загальну суму 1,2 млн євро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА