07:15 23.08.2021

Шмигаль: Україна виконала умови для наступного траншу від ЄС

2 хв читати
Шмигаль: Україна виконала умови для наступного траншу від ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Україна виконала умови, необхідні для виплати другого траншу макрофінансової допомоги від Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Кабміну в неділю.

"Звичайно для нас важливим кроком з підтримки стане виділення другого траншу макрофінансової допомоги до завершення поточної програми у вересні цього року. Україна виконала умови для його отримання", - зазначив глава уряду під час зустрічі з виконавчим віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

За словами прем'єра, Україна підвищила прозорість і ефективність медичних закупівель, продовжила впровадження реформи податкової та митної служб, відновила конкурсну процедуру добору на посади держслужби.

Шмигаль також зазначив, що урядом було здійснено низку важливих кроків щодо вдосконалення антикорупційної інфраструктури. Також було створено Бюро економічної безпеки, забезпечено поліпшення функціонування ринку природного газу, триває реформа системи корпоративного управління держпідприємствами.

Зі свого боку Домбровскіс зазначив, що ЄС мобілізував безпрецедентну фінансову і технічну допомогу для України. І надання у 2020 році першого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро стало ознакою солідарності ЄС з Україною.

"Україна доклала значних зусиль у виконанні умов програми макрофінансової допомоги ЄС для отримання другого траншу і, виходячи з попереднього аналізу, ці умови в широкому сенсі були виконані", - зазначив він.

Також, прем'єр-міністр зазначив, що Україна забезпечила виконання структурних "маяків" і в рамках спільної з МВФ програми stand-by, необхідних для першого перегляду програми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА