14:30 22.08.2021

Вселенський патріарх Варфоломій спільно з главою ПЦУ Епіфанієм провів літургію в Софійському соборі

2 хв читати
Вселенський патріарх Варфоломій спільно з главою ПЦУ Епіфанієм провів літургію в Софійському соборі

Вселенський патріарх Варфоломій, який перебуває з офіційним візитом в Україні, спільно з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, у неділю, 22 серпня, провів божественну літургію в соборі святої Софії Київської.

Як повідомляє прес-служба політичної партії "Європейська солідарність", собор відвідав також п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Розчулений тим, що багато наших вірян приїхали з різних куточків України на божественну літургію... На їхніх очах сльози радості, а на устах посмішки, адже ми спільно святкуємо незалежність Православної церкви України і вітаємо патріарха Варфоломія, який сприяє утвердженню її серед Церков-Сестер. Дякую Богові за цей великий дар для України", - заявив з цього приводу Порошенко.

Зазначається, що на літургію з усієї України з'їхалися майже 15 тисяч вірян, багато з яких дякували п'ятому президенту за надання допомоги в отриманні томосу про автокефалію ПЦУ. Зі словами подяки до Порошенка звернулися також патріарх Варфоломій і митрополит Епіфаній, які заявили про важливість отримання Томосу для України.

П'ятий президент, у свою чергу, подякував Варфоломію, Епіфанію, а також іншим церковнослужителям і прихожанам ПЦУ за їхню допомогу в побудові власної православної церкви в Україні, яка відзначає цивілізаційний вибір українців.

"Велика подяка нашим капеланам, які на фронті забезпечують суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Ми молилися сьогодні і за наших воїнів, які в ці непрості часи несуть службу. Господь зараз з Україною, і наші перемоги ще попереду, бо Господь чує наші молитви", - додав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА