12:53 06.08.2021

Швидкісні електропоїзди від Черкас до Києва запустять у 2021 році - Шмигаль

1 хв читати
Швидкісні електропоїзди від Черкас до Києва запустять у 2021 році - Шмигаль

Швидкісні електропоїзди з Черкас до Києва запустять у 2021 році у зв'язку з електрифікацією залізниці до ст. Т.Шевченка у Смілі, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього року завдяки модернізації та електрифікації залізниці від м Черкаси до ст. Т.Шевченка в м. Сміла загальною протяжністю 30 км будуть запущені швидкісні електропоїзди від Черкас до столиці з часом у дорозі 2 год. 30 хв", - цитує Шмигаля прес-служба уряду.

Прем'єр наголосив, що електрифікація цієї ділянки - історичний момент, адже тільки два міста - Черкаси та Житомир - досі були позбавлені залізничного сполучення з переважною більшістю регіонів України.

Також завдяки електрифікації залізниці від Черкас до ст. Т.Шевченка жителі області отримають якісно нове приміське сполучення з обласним центром. Шмигаль також повідомив, що в планах на наступні роки передбачено продовження електрифікації від Черкас до станції Гребінка загальною протяжністю 90 км.

Крім того, повідомляється, що від Черкас буде запущено щоденні поїзди до сусіднього обласного центру - Кропивницького, а також можна буде запустити денний швидкісний потяг сполученням Харків - Черкаси - Львів, який проходитиме також через Полтаву, Білу Церкву, Вінницю, Хмельницький і Тернопіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Остін: Путін не в тому становищі, щоб вимагати від України миру

Верховний Суд визнав нинішній склад Держкіно нелегітимним

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА