19:34 02.08.2021

Байден не поїде на ювілей екс-президента США Обами

2 хв читати
Байден не поїде на ювілей екс-президента США Обами

Колишній президент США Барак Обама на цьому тижні відзначатиме свій ювілей, проте нинішній американський лідер Джо Байден на урочистості не приїде, повідомляє видання The Hill з посиланням на представника Білого дому.

Обамі в середу виповниться 60 років. Відзначати свій день народження він планує на вихідних на острові Мартас-Він'ярд, де у сім'ї колишнього президента США є маєток.

У Білому домі зазначили, що Байден не зможе відвідати торжество, оскільки в п'ятницю він повинен відправитися в місто Рехобот-Біч (штат Делавер).

За даними The Hill, на вечірку з нагоди ювілею приїдуть десятки відомих людей, серед них - американська телеведуча Опра Вінфрі. Зазначається, що гостей попросили перед відвідуванням пройти тестування на коронавірус.

Згідно з інформацією порталу Axios, на торжество запрошено майже 500 осіб.

Обама - 44-й президент США. Він очолював Білий дім з 2009 до 2017 року. Байден у цей період був віце-президентом країни і вважався вірним соратником президента.

Обама, зі свого боку, в 2020 році підтримав кандидатуру Байдена на пост президента, однак зробив це не відразу, а коли на праймеріз стало зрозуміло, що саме колишній віце-президент представлятиме Демократичну партію на виборах. У Білому домі пояснювали, що Обама і Байден періодично телефонують один одному, однак це відбувається не занадто часто.

Обама не критикує діяльність Байдена на посаді президента. Однак деякі колишні чиновники з адміністрації Обами іноді висловлюють незгоду з деякими рішеннями нинішньої влади США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА