18:57 02.08.2021

У Києві знешкоджено злочинну групу, яка здійснювала напади на іноземців

2 хв читати
У Києві знешкоджено злочинну групу, яка здійснювала напади на іноземців

Столичні правоохоронці знешкодили злочинну групу, учасники якої здійснювали масові розбійні напади на іноземців на території Києва, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Цитуючи керівника Київської міської прокуратури Олега Кіпера, прес-служба інформує, що група осіб, діючи на території трьох розважальних закладів в центрі столиці, здійснювала напади на іноземців і відбирала у них гроші та цінності.

"За попередньою інформацією, учасники групи можуть бути причетні до скоєння майже 150 нападів на іноземних громадян з початку 2020 року", – наголошується в повідомленні.

У прес-службі прокуратури столиці інформують, що іноземцям, які відпочивали в розважальних закладах, видавали чеки для оплати їх замовлень з сумою, що в 5-10 разів перевищує реальну.

"Коли іноземці відмовлялися оплачувати завищені рахунки, їх запрошували в кімнату адміністратора для з'ясування обставин. Там, застосовуючи фізичне насильство і психологічний тиск, їх змушували оплачувати рахунки, а в разі відмови – силою відбирали кошти, мобільні телефони та інші цінності", – йдеться в повідомленні.

Під час спільної спецоперації Печерської окружної прокуратури, столичної поліції та Департаменту міграційної поліції зловмисники були затримали "на гарячому".

За словами Кіпера, наразі 10 членів групи повідомлені про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України (Грабіж і розбій). "Зокрема повідомлено про підозру працівнику патрульної поліції, у злочинній схемі він виконував роль водія", – наголошується в повідомленні прокуратури.

За словами начальника Департаменту міграційної поліції Нацполіції України Сергія Пантелєєва, під час спецоперації були затримані організатор групи – уродженець РФ, громадянин Ізраїлю, який перебуває в розшуку Інтерполу за фінансові махінації, а також громадяни України та Азербайджану. Крім того, Пантелєєв додав, що зловмисникам допомагали окремі громадянки України, які запрошували іноземців саме в ці заклади.

"Оскільки більшість іноземців, які постраждали від цих злочинів, наразі перебувають за межами України, слідство відпрацьовує механізм надання їм процесуального статусу потерпілого із залученням дипломатичних органів", – пояснюють в прокуратурі столиці.

Наразі вирішується питання про обрання всім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА