08:15 31.07.2021

Через негоду корабель Starliner з ракетою Atlas 5 відвезені зі стартового майданчика

2 хв читати
Через негоду корабель Starliner з ракетою Atlas 5 відвезені зі стартового майданчика

Через несприятливі погодні умови поблизу космодрому на мисі Канаверал у Флориді, ракета-носій Atlas 5 з кораблем CST-100 Starliner корпорації Boeing, який повинен відправитися до Міжнародної космічної станції (МКС), у п'ятницю були відвезені зі стартового майданчика в закритий цех вертикальної збірки, повідомила компанія-розробник носія United Launch Alliance (ULA).

"Для захисту корабля Starliner та ракети Atlas 5 від негоди ми відвезли їх назад у цех вертикальної збірки", - йдеться в повідомленні.

При цьому, зазначили в NASA, "Starliner та Atlas 5 перебувають у безпеці і готові до виконання другого тестового орбітального польоту корабля компанії Boeing".

"Наразі найближча можливість для запуску буде 3 серпня в 13:20 за часом Східного узбережжя США (20:20 за Києвом)", - нагадали в американському космічному агентстві.

Раніше в NASA повідомили, що другий випробувальний політ у безпілотному режимі космічного корабля CST-100 Starliner корпорації Boeing до МКС, запланований на 30 липня, був відкладений через інцидент 29 липня з російським модулем "Наука" при стикуванні зі станцією.

У зв'язку з розслідуванням події, NASA вирішило перенести запланований у п'ятницю старт.

Напередодні ввечері NASA повідомила про перенесення пуску на 3 серпня. Як зазначили в агентстві, це "дасть час екіпажу МКС перевірити роботу новоприбулого модуля "Наука" "Роскосмосу" з тим, щоб підготуватися до прибуття Starliner".

Стиковка американського корабля з МКС повинна відбутися 4 серпня.

Під час першого тестового польоту корабля, проведеного 20 грудня 2019 року, йому не вдалося зістикуватися з МКС.

Ракета успішно вивела непілотований корабель на суборбітальну траєкторію. Однак після цього на ньому виникла проблема, пов'язана зі збоєм у системі розрахунку часу роботи двигунів, у результаті якої Starliner вийшов на нештатну, нижчу орбіту для зближення з МКС. Корабель перевитратив паливо, і стикування з МКС стала неможливим.

Він здійснив успішну м'яку посадку на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико. Це була перша наземна посадка американської капсули. Всі попередні американські апарати приводнювалися в океані.

На початку лютого NASA повідомило, що перший політ новітнього американського космічного корабля Starliner компанії Boeing з астронавтами на борту до МКС планується здійснити не раніше вересня.

У рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, створення і здійснення місій корабля Starliner з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи людей.

Інша американська компанія - SpaceX за схожим контрактом з NASA отримала $3,1 млрд для розробки свого космічного корабля Crew Dragon, який вже здійснив низку пілотованих польотів на МКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА