19:45 29.07.2021

Вакцинація від COVID-19 в Англії допомогла уникнути близько 60 тис. смертей

2 хв читати
Вакцинація від COVID-19 в Англії допомогла уникнути близько 60 тис. смертей

В Англії вакцинація від коронавірусу COVID-19 допомогла запобігти близько 60 тис. смертей і понад 22 млн заражень, свідчать дані дослідження Управління охорони здоров'я Англії (PHE).

"Згідно з оцінками PHE, 60 тис. смертей і 22 млн 57 тис. заражень вдалося запобігти в результаті програми вакцинації від COVID-19 у період з 23 липня", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті PHE.

Безпосередньо в самій доповіді про результати вакцинації зазначається, що щеплення допомогли уникнути від 21,3 млн до 22,9 млн заражень коронавірусом і від 57,5 тис. до 62,7 тис. летальних випадків. Крім того, вакцинація запобігла близько 52,6 тис. госпіталізацій.

У документі наголошується, що ці результати базуються на модельному аналізі даних PHE і відділу біостатистики Ради медичних досліджень Кембриджського університету.

В управлінні зазначають, що нові дані щодо запобігання випадкам COVID-19 і смертям майже удвічі перевищують попередні, опубліковані три тижні тому.

"Згідно з попередніми оцінками, в період до 9 липня вдалося запобігти близько 37 тис. смертей і 11 млн заражень", - повідомляють у PHE.

Як зазначається, метод оцінки запобігання зараженням і смертям базується "на прямому та непрямому впливі вакцинаційної програми".

За словами лікаря-епідеміолога в PHE Джеймі Лопеса Берналя, такі результати свідчать про "значний вплив" вакцинації на епідеміологічну ситуацію.

"Ці показники демонструють значний вплив вакцинаційної програми на порятунок життів і скорочення поширення вірусу", - сказав Берналь.

"Тоді як випадки зараження збільшилися, став зрозумілим справжній масштаб захисту вакцинаційної програми. Всі, хто прийшов по свою вакцину, відіграли роль у цьому життєво важливому зусиллі", - наголосив лікар.

Берналь також нагадав про необхідність отримати дві дози препарату від COVID-19 для максимального захисту від коронавірусної інфекції.

У Великій Британії раніше в липні фіксували рекордні показники випадків COVID-19, що виявляються за добу. Однак останніми днями спостерігається зниження темпів поширення коронавірусу.

Загалом у Великій Британії за час пандемії виявили понад 5,7 млн заражень COVID-19, більше ніж 129 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА