09:16 26.07.2021

Разумков пропонує створити комісію з визначення "олігархів"

2 хв читати
Разумков пропонує створити комісію з визначення "олігархів"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пропонує створити комісію при Національному агентстві з питань запобігання корупції для визначення переліку осіб, які мають надмірний вплив і значну економічну й політичну вагу в суспільному житті (олігархів), повідомила прес-служба апарату Ради.

"На мій погляд, це має бути незалежна комісія, яка може діяти при НАЗК. Я подавав відповідні правки. Вона формується на конкурсній основі, є незалежною, громадською, не потребуватиме додаткових видатків на свою діяльність. Організаційний процес роботи комісії фактично забезпечуватиме НАЗК", - сказав Разумков в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, щоб уникнути конфлікту інтересів, не Рада національної безпеки і оборони (РНБО), а незалежний орган має визначати перелік "олігархів".

Разумков наголосив на своїй підтримці ідеї декларування чиновниками зустрічей із представниками бізнесу, закладеній у законопроекті президента України Володимира Зеленського про деолігархізацію.

"Але й тут усе має бути прозоро. Щоб ніхто не міг дорікати представникам влади, що прописали щось під себе. Якщо ми запускаємо такий механізм, то він має діяти постійно", - наголосив спікер.

Разумков також повідомив, що подано 1230 поправок до другого читання законопроекту.

На його думку, ще необхідно затвердити деякі інші ініціативи для врегулювання відносин між владою і бізнесом, зокрема, про лобіювання і антитрастове законодавство, виконувати функцію боротьби з монополіями.

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 липня прийняла за основу законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№5599).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА