13:21 23.07.2021

Український інститут майбутнього вимагає скликати позачергове закрите засідання парламенту і РНБО у зв'язку з подіями навколо "Північного потоку-2"

2 хв читати
Український інститут майбутнього вимагає скликати позачергове закрите засідання парламенту і РНБО у зв'язку з подіями навколо "Північного потоку-2"

Український інститут майбутнього (UIF) виступив із заявою, в якій вимагає провести позачергове закрите засідання Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони України у зв'язку з останніми подіями, пов'язаними з "Північним потоком-2".

"З огляду на останні події, пов’язані з "Північним потоком-2" і повним нерозумінням і суспільства, і політикуму щодо кроків, які має здійснювати держава в цій ситуації, а також відсутності належної комунікації щодо цього питання зі сторони України, команда Українського інституту майбутнього наполягає на скликанні позачергового закритого засідання ВРУ в найкоротший термін. Під час засідання мають бути заслухані міністр закордонних справ та голова Генштабу Збройних сил України", - зазначається в тексті заяви, оприлюдненої в соцмережі Facebook.

Також в UIF вимагають найближчим часом скликати РНБО для розробки плану дій України та створити комунікаційний план щодо залучення громадськості, лобістських компаній у США і низці країн Європейського Союзу.

"Рішення щодо "Північного потоку-2" - це безпекова криза, яка загрожує стабільності держави, особливо з огляду на те, що домовленості США та Німеччини відбулися відразу після статті Путіна "Єдиний народ", де прямо вказано на можливість агресії зі сторони РФ проти України", - наголошується в заяві.

"Зі свого боку Український інститут майбутнього готовий приєднатися до розробки стратегій і планів держави з метою протидії рішенням, які грають на руку країні-агресору та загрожують державній безпеці України. Сподіваємося на підтримку цієї ініціативи зі сторони влади", - наголосили в інституті.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА