15:18 08.07.2021

Виведення сил США з Афганістану фактично завершено - ЗМІ

2 хв читати
Виведення сил США з Афганістану фактично завершено - ЗМІ

Контингент США практично повністю виведений з Афганістану, повідомило видання Politico з посиланням на двох представників американської влади, котрі побажали не розголошувати своїх імен.

"Виведення сил по суті завершилося. Все закінчилося", - сказав один зі співрозмовників, безпосередньо знайомий із ситуацією.

Politico уточнює, що така інформація контрастує з заявами президента США Джо Байдена минулого тижня, згідно з якими війська США залишатимуть Афганістан до кінця серпня.

Тим часом, за даними джерела Politico, в Афганістані ще залишається близько 600 американських військових – переважно морських піхотинців і службовців армії США, які охороняють посольство США в Кабулі. Решта військових будуть розміщені в міжнародному аеропорту імені Хаміда Карзая в Кабулі. Ці сили залишаться в Афганістані, доки офіційно виведення контингенту не завершиться.

Крім цього, поки що залишиться командувач контингенту в Афганістані генерал США Скотт Міллер: за даними Politico, його головна мета - моральна підтримка афганських сил, що мають справу з наступом руху "Талібан" у всій країні. Наразі Міллер перебуває в поїздці за межами Афганістану.

У свою чергу представник Пентагону Джон Кірбі заявив Politico, що США ще має вивести персонал, перекинутий до Афганістану цієї весни для забезпечення виведення американського контингенту. Кірбі додав, що передання повноважень від генерала Міллера голові Центрального командування ЗС США (CENTCOM) генералу Френку Маккензі ще не відбулося.

США та їхні союзники мають вивести свої війська з Афганістану до 11 вересня цього року. Раніше американські ЗМІ повідомляли з посиланням на дані Пентагону, що процес виведення американських військових з Афганістану завершено більше ніж на 90%.

На тлі виведення з Афганістану військових контингентів США та їхніх союзників таліби активізували бойові дії, захоплюючи дедалі нові райони країни, зокрема й на півночі поблизу кордону з Таджикистаном і Узбекистаном. У деяких випадках бойовики руху "Талібан" підійшли впритул до адміністративних центрів низки провінцій Афганістану.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА