18:15 29.06.2021

США назвали ухвалення закону про роботу ВККС важливим кроком на шляху до всеосяжної судової реформи

1 хв читати
США назвали ухвалення закону про роботу ВККС важливим кроком на шляху до всеосяжної судової реформи

Ухвалення закону, що відновлює роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), є важливим кроком на шляху до всеосяжної судової реформи, заявило посольство США в Україні.

"Сполучені Штати вітають прийняття за міжпартійної підтримки законопроекту 3711-д про відновлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів і з нетерпінням очікують остаточного тексту відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Вітаємо Верховну Раду та керівництво України з важливим кроком на шляху до всеосяжної судової реформи", - йдеться в повідомленні посольства у Twitter у вівторок.

Посольство зазначило, що США з нетерпінням очікують ухвалення в пріоритетному порядку законопроекту №5068 про реформування Вищої ради юстиції, який доповнить сьогоднішні досягнення.

"CIF готові підтримати наших українських партнерів в імплементації 3711-д і реалізації цієї історичної можливості оновити судову систему України від імені українського народу", - заявили в американському посольстві.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє відновити роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України. За відповідний законопроект № 3711-д "Про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів про відновлення роботи ВККС" у цілому проголосували 293 народних депутати.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА