14:20 28.06.2021

Зеленський дякує Єврораді за схвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС

2 хв читати
Зеленський дякує Єврораді за схвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС

Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС, наголосивши, що укладання стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір.

"Вдячний Європейській раді та головуванню Португалії в Раді ЄС у 2021 році за ухвалення Угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС. Угода дасть змогу нашим громадянам отримати дешевші квитки та розширити географію подорожей. Її укладання стане ще одним кроком до входження України в єдиний європейський простір", - написав Зеленський на сторінці у Twitter у понеділок.

Відповідно до прес-релізу на сайті Європейської ради, рада у понеділок, 28 червня, "дала зелене світло" на укладання трьох сусідніх авіаційних угод - з Україною, Вірменією й Тунісом, а також угоди про повітряний транспорт із Катаром.

"Ці угоди відкриють ринок авіаперевезень, пропонуючи нові можливості і для споживачів, і для операторів. За рахунок ефективнішого взаємозв'язку вони сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, а також економічному та соціальному розвитку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що три угоди про сусідство знімуть ринкові обмеження щодо сусідніх із ЄС країн і зв'яжуть ці країни з внутрішнім авіаційним ринком ЄС, оскільки вони приймуть авіаційні стандарти ЄС і застосовуватимуть авіаційні правила ЄС.

"Рішення щодо України, Вірменії та Катару дають змогу застосовувати угоду на тимчасовій основі до завершення процедур, необхідних для набуття нею чинності. Очікується, що чотири угоди будуть укладені восени 2021 року. Потім кожна угода має бути ратифікована кожною державою-членом, союзом та іншої стороною", - уточнили в Єврораді.

Як повідомлялося, 3 лютого прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив стурбованість, що укладання Угоди про спільний авіаційний простір Європейського Союзу з Україною знову перенесено, і просив європейських партнерів прискорити цей процес.

У свою чергу глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив, що Україна зі свого боку виконала всі вимоги щодо Угоди про спільний авіаційний простір і укладання відбудеться найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА