19:22 10.05.2021

Пентагон може відмовитися від "хмарного" проекту JEDI, контракт на який отримала Microsoft

2 хв читати
Пентагон може відмовитися від "хмарного" проекту JEDI, контракт на який отримала Microsoft

Міністерство оборони США може закрити проект створення хмарної інфраструктури зберігання даних JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), який затягується через судові позови від Amazon.com Inc. (SPB: AMZN) і піддається критиці з боку законодавців, пише газета The Wall Street Journal.

Десятирічний контракт обсягом $10 млрд на реалізацію проекту, що передбачає модернізацію технологічної інфраструктури міністерства оборони за рахунок переміщення його IT-систем з фізичних серверів у "хмару", в 2019 році отримала Microsoft Corp. (SPB: MSFT) Слідом за цим Amazon.com, яка вважалася головним претендентом на отримання цього контракту, оскільки хмарна платформа компанії - Amazon Web Services (AWS) - вже використовується ЦРУ і ще понад 5 тис. Державних агентств у США, подала позов до суду, щоб оскаржити рішення Пентагону.

У квітні поточного року федеральний суд США відхилив позов Пентагону і Microsoft, які намагалися оскаржити правомірність позову Amazon. Слідом за цим заступник міністра оборони Кетлін Хікс заявила, що відомство може переглянути проект JEDI, хоча він і необхідний йому.

Раніше Пентагон повідомляв Конгресу, що судовий спір з Amazon може істотно уповільнити реалізацію JEDI. "Перспектива тривалого судового процесу може поставити під сумнів майбутнє проекту JEDI", - йшлося в заяві міністерства оборони.

Деякі законодавці, а також урядові експерти вважають, що JEDI повинен бути закритий, і Пентагону слід дотримуватися іншого підходу, залучаючи до участі в подібних проектах відразу кілька учасників.

Уряд слідом за закриттям JEDI може створити нову "хмарну" програму за рахунок розширення чинних контрактів Пентагону з постачальниками послуг у сфері інформаційних технологій, вважає Джон Вейлер, виконавчий директор IT Acquisition Advisory Council та давній критик JEDI.

Тим часом Microsoft, визнаючи проблеми, які створює відстрочка реалізації проекту, готова продовжувати його.

"Ми згодні з урядом США в тому, що затягування судових розглядів є шкідливим і відтягує впровадження технологій в операції наших оборонних відомств, які потребують цього", - зазначають у компанії.

Акції Microsoft втрачають у ціні 0,3% на попередніх торгах у понеділок, Amazon - 0,2%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА