18:59 02.05.2021

В Одесі пройшов Марш захисників міста

2 хв читати
В Одесі пройшов Марш захисників міста

В Одесі в неділю пройшов Марш захисників міста, повідомила прес-служба партії "Національний корпус".

За інформацією "Нацкорпусу", участь у Марші взяли понад 2 тис осіб, вони пройшли від Соборної площі центральними вулицями міста. На Дерибасівській були покладені квіти до пам'ятної дошки Ігорю Іванову та Андрію Бірюкову.

Лідер Нацкорпусу Андрій Білецький сказав: "Для ворогів 2 травня - траур, але траур не за тими, хто загинув, а за тим, що Одеса не стала псевдореспублікою за аналогом "ЛДНР". Для кожного українця 2 травня - це перемога. Складна і, безумовно, з жертвами, яким ніхто не радіє. Але така ціна перемоги і миру.  В цей день Одеса залишилася Україною".

У свою чергу партія "Опозиційна платформа - За життя" вважає 2 травня "Днем пам'яті жертв політичного терору".

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає від влади визнання того, що вбивство людей 2-го травня в Одесі є одним із найтяжчих в історії України злочинів. Ми також вимагаємо визнання спланованого характеру дій екстремістів. Розслідування всіх обставин того, що сталося і притягнення до кримінальної відповідальності виконавців злочину і їх політичних натхненників", - йдеться в заяві партії.

2 травня 2014 року в Одесі в результаті зіткнень між прихильниками Євромайдану і проросійськими активістами та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб, ще 250 постраждали.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА