21:58 26.03.2021

Американські військові допоможуть зняти з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз

2 хв читати
Американські військові допоможуть зняти з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз

ВМС США планують направити групу фахівців до Суецького каналу, вони допоможуть визначити, як розблокувати рух, перекритий контейнеровозом Ever Given, повідомив телеканал CNN з посиланням на представників Міноборони США.

За даними джерел, експерти, які оцінять перспективи робіт із розблокування судна, прибудуть у район Суецького канал не пізніше суботи.

Пізніше прес-секретар Білого дому Джен Псакі також заявила, що США запропонували допомогу владі Єгипту в розблокуванні руху Суецьким каналом.

"У рамках активного дипломатичного діалогу з Єгиптом ми запропонували єгипетській владі допомогу США у відновленні руху каналом. Ми консультуємося з єгипетськими партнерами, як ми можемо найкращим чином підтримати ці зусилля", - повідомила Дженніфер Псакі на брифінгу, відповідаючи на питання про ситуацію, що склалася в Суецькому каналі.

Раніше повідомлялося, що єгипетський уряд погодився прийняти пропозицію про допомогу, передану через посольство США в Каїрі.

"Управління Суецького каналу (SCA) цінує пропозицію США зробити внесок у зусилля (щодо звільнення контейнеровоза) і сподівається на співпрацю з США", - йдеться в заяві управління.

Раніше в п'ятницю технічний оператор застряглого судна Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) повідомив, що була зроблена чергова спроба зняти з мілини контейнеровоз Ever Given, однак вона не дала результатів.

"Чергова спроба зняти судно з мілини сьогодні, 26 березня 2021 року не увінчалася успіхом", - йдеться в заяві BSM.

Команда експертів від компанії Smit Salvage, яка працює на борту контейнеровоза, повідомила, що до 28 березня прибудуть ще два додаткових буксири, які будуть задіяні в знятті судна з мілини.

Японська компанія Shoei Kisen Kaisha, власник судна, що сіло на мілину в Суецькому каналі контейнеровоза Ever Given, планує звільнити судно до ночі суботи за місцевим часом.

Контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину 23 березня о 7:40 за місцевим часом незабаром після заходу в Суецький канал з Червоного моря. Таким чином, він повністю перекрив рух на півдні Суецького каналу Під час руху в північному напрямку на ньому відбулося повне відключення електрики, стверджують у компанії. За іншими даними, причиною був сильний вітер і потужна піщана буря.

Ever Given, на борту якого знаходяться понад 20 тис. великовагових контейнерів, направляється з Китаю в нідерландський порт Роттердам. Це одне з найбільших суден у своєму класі. Його довжина сягає 400 метрів, ширина - 59 метрів.

Він перевозить товари на суму $ 9,6 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА