16:53 26.03.2021

На Донбасі внаслідок обстрілу російських найманців загинули четверо українських військових, двоє поранені

2 хв читати
На Донбасі внаслідок обстрілу російських найманців загинули четверо українських військових, двоє поранені

Четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули та двоє дістали поранень унаслідок обстрілу з боку російських найманців у районі сел. Шуми Торецької міськради Донецької області в п'ятницю.

"Можу підтвердити, що біля населеного пункту Шуми в Донецькій області, попередньо, внаслідок мінометного обстрілу з боку незаконних збройних формувань так званої ДНР загинули четверо наших військовослужбовців Збройних сил України", - повідомив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що внаслідок обстрілу були поранені ще двоє українських військовослужбовців. Обстріл вівся імовірно з мінометів 82-го калібру.

Імена загиблих і приналежність до військового підрозділу поки що не повідомляються.

Він додав, що українська сторона робила спроби зупинити обстріл у рамках Спільного центру з контролю та координації припинення вогню (СЦКК).

Наразі, за словами Арестовича, в рамках української делегації збирається екстрена внутрішня нарада для обговорення подальших дій із запобігання ескалації збройних дій з боку непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей і загибелі українських військових.

Як повідомляється, конкретні рішення й офіційну позицію української делегації буде висловлено орієнтовно через дві години.

Українська делегація в ТКГ висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих військових.

Як повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook, 26 березня збройні формування РФ укотре порушили режим припинення вогню і вчинили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями 82-міліметрових мінометів, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів, унаслідок чого загинули четверо військовослужбовців об'єднаних сил, двоє дістали поранень.

Пораненим військовим оперативно надано першу медичну допомогу, їх доправили до лікувального закладу.

"На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін", - ідеться в повідомленні.

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook уточнив, що обстріл стався о 13.45.

"Після ротації 503-го батальйону морської піхоти російські війська різко посилили активність у цьому районі. Ситуація не може не викликати занепокоєння, саме тут одна з тих точок, де противник постійно здійснює обстріли з гаубиць, мінометів і стрілецької зброї. Саме у Шумах російське командування в листопаді 2020-го вимагало провести "інспекцію" української лінії оборони. Висока ймовірність, що в районі Шумів може статися російська атака для захоплення передових українських позицій. Ситуація на фронті потребує негайної реакції Верховного головнокомандувача та Верховної Ради", - написав він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА